Webdesign & Branding

Webdesign voor loopbaan- en mobiliteit adviesbureau

Jaar
2023
Rol
Webdesigner
Bedrijf
MobiliteitNoord
Webdesign voor loopbaan- en mobiliteit adviesbureau

Introductie MobiliteitNoord

MobiliteitNoord is een loopbaan- en mobiliteit adviesbureau met locaties in Groningen, Assen, Drachten en Zwolle. Ze bestaan al sinds 2012 en er zijn momenteel 5 professionals werkzaam.

Ik kwam in contact met Anna Nijenhuis, de eigenaar van MobiliteitNoord, via een klant van mij. Deze klant had zijn website laten zien en toen bedacht Anna dat de website van MobiliteitNoord ook wel een opfrisser kon gebruiken.

Omdat Anna helemaal in Groningen zit hebben we elkaar helaas nog niet fysiek ontmoet, maar doen we alle communicatie via Teams. Zoals je hieronder ziet ben ik soms ook in gesprek met haar hond.. (Die het heel leuk vond om achter de laptop te gaan liggen toen Anna wat drinken ging pakken..) 

Hoofdpagina

De meeste websites zijn voor 1 doelgroep, maar MobiliteitNoord heeft er 2. Ze zijn in gesprek met zowel de medewerkers als de werkgevers. Vandaar dat we de hoofdpagina net even anders hebben ingericht met een keuze menu voor "werknemers" en "werkgevers" Zo kunnen beide groepen makkelijk op de "selecteer" knop drukken en het onderwerp aanklikken waar ze naar op zoek zijn. En dit allemaal natuurlijk in de rood/blauw/groen merkuitstraling van MobiliteitNoord.

MobilteitNoord heeft een tijd geleden een bedrijfsvideo opgenomen over een werknemer die helemaal niet lekker in haar vel zit. Die vonden we ook passend op de website om zo de werknemers en werkgevers te laten zien dat MobiliteitNoord weet waar ze over praten. De video kun je hieronder bekijken:

Ook omdat MobiliteitNoord al wat langer bestaat hebben ze veel bekendere bedrijven als klant. Die moesten natuurlijk ook op de website, om zo de autoriteit te versterken. Als een potentiële klant nu op de website zit, zullen ze de logo's misschien herkennen, en zo is de stap naar contact opnemen weer een stuk kleiner geworden.

Informatieve pagina's

MobiliteitNoord wilt haar klanten graag goed informeren van te voren, en daarvoor hebben we informatieve pagina's gemaakt. Normaal gezien is het best een hele hoop text die je moet lezen, dus hebben we deze wat ingekort naar alleen de belangrijke stukken. Als een klant meer informatie wilt kunnen ze contact opnemen met Anna. (Wat ook al een paar keer voorgekomen is..) 

De branding van MobiliteitNoord is natuurlijk rood/groen/blauw, dus wilde ik dit ook meenemen op deze informatieve pagina's. Zoals je hieronder (uitgezoomde pagina) kunt zien is elk onderwerp verdeeld per kleur. Om het zo makkelijker leesbaar te maken en echt een unieke pagina te laten zien.

Blog

Anna gaf aan het einde van ons intakegesprek aan dat ze veel dingen meemaakt tijdens deze mooie gesprekken die ze graag wilt delen. Vandaar dat we een blog hebben aangemaakt. Het doel hiervan is om klanten te informeren dat er ook andere mensen zijn die door hetzelfde heen gaan, en dat MobilteitNoord deze ook succesvol geholpen heeft. Ook helpt dit om de website wat persoonlijker te maken. Zo verteld Anna bijvoorbeeld over de keer dat ze samen met een klant in gesprek was die gewoon helemaal geen energie meer had. Best mooi om dat zo te delen!

Over ons

In eerste instantie hadden we hier alle collega's staan, alleen werkt MobiliteitNoord ook vaak met uitzendkrachten die alleen soms helpen. Om misverstanden te voorkomen hebben we dus uiteindelijk de mensen op deze pagina weggehaald. Wel hebben we gekozen voor een korte introductie over "wie" MobiliteitNoord echt is. Een frisse professionele club mensen die elk vanuit zijn of haar eigen expertise naar jouw situatie kijkt en met je meedenkt.

Uitlegvideo's

Vaak willen medewerkers dingen op de website aanpassen, maar snappen ze niet helemaal hoe het systeem werkt. Daarvoor heb ik uitleg video's gemaakt. Zo kunnen ze dus zelf pagina's toevoegen, aanpassen, blog posts schrijven en nog meer.

Overige functies:

  • Whatsapp knop om contact opnemen makkelijker te maken
  • 100% veilige website
  • Snelladende pagina's
  • SEO geoptimaliseerde pagina voor zoekmachines
  • Hosting op Webflow - een van de meest moderne systemen (waar je geen codetaal voor nodig hebt)
  • Google Maps Profiel optimalisatie

Plan nu een
gratis strategiegesprek

In het ergste geval ontdekken we dat we geen match zijn, en verlaat je het gesprek met waardevolle, direct toepasbare tips die je meteen kunt implementeren.
Plan een gesprek